Antibakterijski R Copy® Papir zaščiten tudi proti koronavirusu

Radeče, 16. septembra 2020

USTVARJEN Z MISLIJO NA OHRANJANJE ZDRAVEGA DOTIKA

Radeče papir nova predstavlja pomembno novost v družini izdelkov R Copy® Paper – Antibakterijski papir. Bakterije in virusi so naši stalni nevidni spremljevalci. Materiali, kot je papir, zlahka postanejo potencialne točke prenosa za njihovo širjenje.

Antibakterijski papir je za zaščito papirja pred bakterijami in virusi obdelan s protimikrobno in protivirusno Sanitized® tehnologijo. Ko škodljivi mikroorganizmi pridejo v stik z antibakterijskim papirjem, aktivno sredstvo na papirju destabilizira celično membrano mikroorganizma, zavira nastajanje energije in prepreči shranjevanje energije. Tako se celice mikroorganizmov ne morejo razmnoževati.

Najnovejši testi antibakterijskega papirja kažejo na učinkovitost proti mačjemu koronavirusu. Testiranje v neodvisnem laboratoriju MSL Solutions provider, VB, je pokazalo do 94 odstotno zmanjšanje sposobnosti preživetja koronavirusa v dveh urah. Testiranje je bilo opravljeno na mačji koronavirus, ki je iz iste družine kot SARS-CoV-2 in ima skoraj enako strukturo. Podjetje verjame, da bi antibakterijski papir dosegel podobne rezultate pri vseh virusih iste družine, tudi SARS-CoV-2, ki povzroča COVID-19. Metoda preizkušanja je v skladu z ISO 18184:2019.

Antibakterijski papir je zaščiten tudi proti velikemu številu bakterij. Testi so potrdili, da se na papirju ne morejo razviti gram negativne, gram pozitivne in na antibiotike odporne bakterije, kot je MRSA. Inštitut za celulozo in papir pa je potrdil, da je papir z vgrajenim antibakterijskim sredstvom zaščiten proti bakteriji E-Coli.

Antibakterijski papir tako odpira nov, zelo zanimiv segment na papirniškem trgu. Radeče papir nova si obeta nadaljnji razvoj in nadgradnjo ostalih izdelkov papirne konfekcije. Potrditev za nadaljevanje razvoja v tej smeri so dobili tudi na trgu. Največ interesa in potenciala za nadaljnji razvoj opažajo v ustanovah šolstva in zdravstva.

Antibakterijski papir je tako odlična rešitev za vsako organizacijo, kjer papirno poslovanje ostaja pomemben del delovnega procesa.

Dodatne informacije in dokumentacija:
Predstavitev antibakterijskega papirja (slovensko english deutsch)
Kje in zakaj priporočamo uporabo antibakterijskega papirja (slovensko / english / deutsch)
Certifikat o antivirusnem testiranju po ISO 18184:2019 – Feline Corona Virus  (english)
Certifikat o antibakterijskem testiranju po AATCC 147 – MRSA, E-Coli (english)

Ohranite zdrav dotik! Personalizirani izdelki z inovativno antibakterijsko zaščito.
Antibakterijski papir priporočamo za številne izdelke iz papirja, predvsem tiste, ki prehajajo iz rok v roke številnih ljudi: pisarniški papir, etikete, kuverte, vizitke, ter druge, tudi personalizirane izdelke. Za več informacij nas kontaktirajte.

   

Radeče papir nova